Wednesday, October 27, 2010

Hei,Vi kommer fra Kongsberg Videregående Skole og skal lage en dokumentarfilm om hindusime i forbindelse med religionsundervisningen..!!!

2010/10/22 Kristin Ruud

Hei.

Vi kommer fra Kongsberg Videregående Skole og skal lage en dokumentarfilm om hindusime i forbindelse med religionsundervisningen. Det er et prosjekt som skal vises på skolen. Vi gleder oss veldig til å lære om deres religion og håper dere er interessert i et intervju.

Her er de spørsmålene vi har tenkt til å spørre om:

Hva må man gjøre for å bli hindu?
Hva innebærer det å være hindu?
Hva betyr Karma for hinduer Hva gjør dere for å opprettholde den?
Kan du komme med eksempler som gir god og dårlig karma?
Hvordan praktiseres religionen i Norge i forhold til i land hvor majoriteten av befolkningen er hinduer?
Kulturkonflikter?
Hvordan foregår en gudstjeneste?
Hva symboliserer tempelet?
Hva betyr hinduisme for deg?
Hvordan lever en hindu?
Hvilke rolle spiller yoga og meditasjon?
Hvordan praktiserer du hinduisme i dagliglivet?
Vi har lært at innenfor hinduismen er det flere hundre guder.
Hvilke guder er det du relaterer deg mest til og hvorfor?
Fortell om høytider? Fortell om det hellige i hinduismen?
Hvilke plass mener du litteraturen har i religionen?
Fortell om vedalitteraturen? Rolle?
Hvordan er ditt syn på andre religioner?
Hva er ditt syn på kastesystemet? Synes du at den har en plass i religionen din? Hvordan er deres syn på kvinner og hvorfor?
Vi har tenkt litt og vil veldig gjerne være med på gudstjenesten kl. 18.00.
Håper det går bra.

På forhånd takk.

Med vennelig hilsen Kristin og Heidi.

.........................................................
Date: Fri, 22 Oct 2010 13:11:35 +0200
Subject: OM HINDUISME/DHKS.VÅRVEIEN 24,ÅSSIDEN,3024 DRAMMEN
From: shanmugappirabunalliah@gmail.com
To: kr.ruud@hotmail.com

HEI KRISTINA SOFIA RUUD, DET ER HYGGELIG AT DERE ER INTERESSERT TIL Å VITE OM HINDUISME!DERE KAN KOMME FREDAG I TEMPLET I VÅRVN 24, ÅSSIDEN,DRAMMEN.
DERE KAN SENDE SPØRSMÅL ALLEREDE NÅ OG JEG KAN GI SVAR NÅR DERE FILMER.

JEG KAN GI NOEN BASIS INFO: VIKTIG PUNKTER:

1.PATHY/GUD:SIVA 2.PASU/SJELEN, 3.PAASAM/TILHØRIGHET ELLER KJÆRLIGHET(MENNESKER/MATERIALER) VI MENNESKER MÅ FJERNE DE NEGATIVE SIDENE I LIVET OG KAN KOMME NÆR GUD!(JEEVAATHMAA/PARAMAATHMAA)

GJENNOM: 1.SARIYAI/BAKTHI,GUDTJENESTE,SANGER2.KIRIYAI/ TJENER GUD MED AKSJONER I TEMPLE/SAMFUNN 3YOGAM/YOGA: FYSISK OG MENTAL OVELSER TIL Å KONTROLLERE KROPPEN OG SINNET 4.GNANAM: FÅR KUNNSKAP OM GUD,MENNESKER OG UNIVERSE GJENNOM VEDA:RIG,YASUR,SAAMAM,ATARVANAM/PURANAM,BAGAVATGITA OSV GJENNOM MEDITASJON/KONSENTRASJON I YOGA STILLING.

NEGATIVSIDENE: 1.AANAVAM/EGOISME: SJALUSI,SINNE,GRÅDIGHET,SELVISK,HEVN,SEX UTENOM EKTESKAP,DRAP,LØGN OSV, 2.KARMA/+ - ACTIONER I TIDLIGERE LIV/NÅ, 3.MAAYAA(ILLUSJON/INGENTING ER EVIG PRINSIPP) BARE SPØR HVIS DU HAR NOEN SPØRSMÅL! TAKK!!!

SHAN NALLIAH, LEDER,DHKS, 91784271

From: Shan Nalliah
Date: 2010/10/27
Subject: Re: Spørsmål til intervju fredag 29.oktober


Q&A:

1.BER OM GUD SHIVA, HVERDAG MORGEN/ KVELD OG FØLGER MEST MULIG REGLER TIL ET FREDLIG/HARMONISK LIV UTEN GJØRE NOE NEGATIVAKSJONER TIL ANDRE LEVENDE OG NATUR I LIVET. HJELPE OG GJESTFRI MOT ANDRE MENNESKER.SMILE,GOD ORD,GOD AKSJONER.

2.KARMA ER DE +/- AKSJONER VI HAR GJØRT I TIDLIGERE LIV OG HVA VI GJØR NÅ. VI PRØVER Å GJØRE MEST + AKSJONER/ MINDRE -AKSJONER OG BER OM GUD TILGIVELSE/MINDRE STRAFF.

3.HVIS DU DREPER/SKADER NOEN LIV... - KARMA, HVIS DU BESKYTTER NOEN LIV + KARMA EX.. GI MAT OG VANN.

4.VI BESØKER TEMPLER OFTE, LESER HINDU BØKER,SER FILMER OM GUD MIRAKLER OG FEIRER MANGE HELLIGE DAGER ENN NORGE.

5.DET BLIR IKKE NOE KULTURKONFLIKT HVIS VI TAR AVSTAND MED AANAVAM...SJALUSI,SINNE,GRÅDIGHET,HEVN OSV

6.FOLK SAMLER,SITTER PÅ GULVET,MEDITERER,YOGA, SINGER,GJØR RITUALER, SI MANTRAS(HELLIG ORD OM GUD)FORTELLER/DISKUTER/PRATER OM GUD/RELIGION,SPISE PRASAATHAM OSV.

7. TEMPLE ER SAMME SOM VÅR KROPP! VI MÅ BESKYTTE/ RESPECTERE/ TA VÆRE PÅ. SJELEN ER GUD! JEEVATHMAA/ PARAMAATHMAA...SOLA REFLEKTERER I MANGE SPEILER.

8.EN RELIGION SOM AKSEPTERER ALLE MENNESKER/INKLUSIV+TOLERANSE OG ALLE RELIGIONER.

9.EN HINDU MÅ LEVE UTEN NEGATIV ORD, TANKER OG AKSJONER OG MÅ VISE VENNLIGHET/SMIL OG GJESTFRIHET.

10. YOGA HOLDER KROPPEN I ORDEN OG MEDITASJON HOLDER SJELEN I ORDEN OG BRINGER NÆR GUD.

11.HVER MORGEN ETTER MORGEN PLIKTER,VI BER OM GUD SHIVA,VISHNU,GANESH,MURUKAN,AMMAN OG BRUKER HELLIG ASKE TIL PANNE FOR Å HUSKE AT ALLE GÅR AV FRA VERDEN ENDAG OG INGENTING ER EVIG. BESØKER TEMPLE ENGANG I UKEN/FREDAG ELLER MER HVIS DET KOMMER HELLIG DAGER.

12.FLERE GUDER/GUDINNER TIL ULIKE RETNING/OPPGAVER..MEN SHIVA ER SOM STATSMINISTER. EX. SARASWATHY-GUDINNE FOR KUNNSKAP, LUXMY-GUDINNE FOR VELFERD, DURGAA-GUDINNE FOR MODIGHET, GANESH/ELEFANT ANSIKT GUD-PROBLEMLØSER...JEG FØLGER MEST.

13.HØYTIDER...NAVARATRI, KANTHASASDY,THIRUVILAA FESTIVAL,GOWRI VIRATHAM/ SULTEPLIKT OG HELLIGDAG RIL ULIKE GUDER.

14.HELLIGE FOLK/RISHI,SITTAR,MUNIVAR HAR ERFARINGER MED GUD GJENNOM MEDITASJON OG YOGAA! GUD BESKYTTER DITT LIV OG HELSE. GUD VISHNU ANSWAR FOR REGJERE UNIVERSE MED 5 ELEMENTER.BRANN,VIND,JORD,HIMMEL,VANN. HAN KAN STRAFFE ET LAND MED FLOM,TSUNAMI,BRANN,TORKE OSV

15.GAMMEL VIKTIG LITERATUR I VERDEN ER VEDA...RIG,YASUR,SAAMA,ATHARVAM....OGSÅ PURANAM,UPANISATH OSV. NOEN SIER HINDUISM/SAIVAISME VAR HOVED BASIS FOR JUDAISME OG SAAMI/NORRON RELIGIONER. SEE LINK I WTHF BLOG.

16. VEDA FORTELLER ALT OM GUD,UNIVERSE/ASTROLOGI, MENNESKER/AYURVEDIC MEDISIN, YOGA,MEDITASJON OSV.

17. ALLE RELIGIONER VISER SAMME MÅL..ALLE ER BUDBRINGERE AV GUD ELLER SHIVA ELLER ALLAH! HINDUER HAR IKKE NOE KONFLIKT MED ANDRE RELIGIONER! AKSEPTERER AT ALLE MENNESKER ER GUD'S BARN.HINDUISME IKKE STOPPER NOEN FLYTTER TIL ANDRE RELIGION,HELLER IKKE NEKTER NOEN KOMMER INN. IKKE NOE PLANLAGT RELIGION KONVERTERING!

18.KASTE ER SKAPT SAMME SOM YRKESFORBUND.MEN ØKONOMISK TILSTAND BESTEMMER ALT.. STATUS OSV.DE SOM HAR FYSISK/MENTAL EVNE OG VILJE KAN FLYTTE TIL HØYRENIVÅ FRA RENHOLDER TIL LÆRER YRKE.DET SKJER NÅ.

19.GUD SHIVA HAR PARVATHY/UMA SOM HALVDELEN I SIN KROPP.DET BETYR LIKESTILLING. HINDUER MÅ RESPEKTERE KVINNER SOM MOR,SOSTER,VENNINE OSV. UTENOM EKTESKAP ELLER FØR EKTESKAP DET ER IKKE TILLAT SEX TIL ALLE. RESPECT TIL GUD, FORELDRENE OG LÆRER ER VIKTIG BLANT HINDUER...DE SIER..MAATHAA,PITHAA,GURU,THEIVAM!

SHAN NALLIAH, http://worldtamilhinduforum.blogspot.com....91784271
............................................................

No comments: